Психологи стверджують, що під час купівлі машини ми обираємо колір, який безпосередньо залежить від наших психологічних особливостей: характеру, статі, віку і манери керування.

Факти:

  • Яскравішим кольорам, як правило, віддають перевагу жінки – синім, червоним, жовтим.
  • Чоловіки обирають більш стандартні – чорні, сріблясті та білі.
  • Найпопулярніший колір авто – білий.
  • Найдорожчий колір машини – чорний.
  • Найпрактичніший колір автомобіля – сірий.

Найрідше потрапляють в аварії автомобілі помаранчевого, жовтого, фіолетового кольору.

Лідируючий колір за потраплянням у ДТП – червоний.

Ви навіть не уявляєте, скільки може розповісти колір Вашого автомобіля про Вашу особистість:

Чорний

Чорний колір обирають статусні люди. Впевнені в собі та завтрашньому дні. На чорних авто зазвичай їздять люди, які бажають показати свою солідність і високе становище в суспільстві.

Білий

Білий колір вибирають консерватори, які люблять простоту. Власники білих є прихильниками всього нового і технологічного. Цінують моду, інтелект і багатство. Прихильники чистоти і порядку.

Червоний

Червоний колір обирають енергійні люди, у яких пристрасть до життя і які домагаються своїх цілей. Володарі червоних авто товариські, імпульсивні, люблять бути в центрі уваги і вважають себе лідерами.

Фіолетовий

Фіолетовий колір вибирають креативні люди, які не люблять буденність, цінують унікальність і красу. Володарі такого кольору, турботливі й уважні, завжди прагнуть досягати своїх цілей.

Синій

Синій колір вибирають спокійні та самовпевнені люди. Цінителі синього кольору мають загострене почуття справедливості. Оптимісти, легко переносять стреси, вдумливі і люблять плавну їзду. Хороші сім’янини, цінують чесність і щирість.

Зелений

Зелений колір обирають люди з відмінною самооцінкою, їм наплювати на чужу думку. Ті, хто обирає зелений колір, зазвичай акуратні й чесні, у складних ситуаціях завжди готові допомогти, через що стають експлуатованими іншими. Миролюбні і погано вміють говорити “ні”.

Жовтий

Жовтий колір обирають люди життєрадісні й оптимістичні, відкриті та люблячі спілкування, інтелігенти. Поціновувачі жовтого кольору бачать у всьому позитив, відчувають себе щасливими і щасливими. Не люблять, щоб їх заганяли в рамки.

Сірий

Сірий колір обирають люди, які спокійні, незалежні. Люблять сталість, консерватори, завжди зважують свої рішення. Не люблять виділятися, не піклуються про статус, вважаючи такі речі дрібницею. Обережні й готові до компромісів.

Помаранчевий

Помаранчевий колір вибирають люди, які цінують новизну відчуттів. Енергійні, динамічні, завжди прагнуть слави. Творчі натури, які мислять креативно і нестандартно. Чуйні, завжди готові простягнути руку допомоги.