Для чого масло в двигуні?

Моторна олива так само важлива для двигуна, як кров для людини. Основна мета моторної оливи – зниження ступеня зносу деталей у двигуні, які постійно стикаються одна з одною.

Яким би дорогим і якісним не було масло, його необхідно міняти. Якщо масло не міняти, воно перестає виконувати своє завдання, воно буде гірше відводити тепло. При цьому змащувальні канали і протоки забиваються, настає масляне голодування двигуна і його може заклинити. А це дорогий капітальний ремонт.

Дуже важливо під час заміни оливи, замінити масляний фільтр на новий. Так як фільтр фільтрує змащувальну рідину, при цьому видаляючи найдрібніші мікрочастинки бруду і металу, які можуть вплинути на правильну роботу двигуна автомобіля.

Крім маслофільтра необхідно міняти ще паливний і повітряний фільтри. Чому? Паливний фільтр захищає паливну систему відсіває дрібні частинки пилу і бруду, а також воду.

А повітряний можна і “не міняти”, і тоді буде підвищена витрата бензину і автомобіль буде менш жвавим, до того ж можна збирати гроші на ремонт двигуна.