Причина № 1.

Перегрів бензонасоса. Паливний насос охолоджується і змащується бензином (дизелем), який рухається по ньому і остуджує його. І коли надходить мала кількість бензину, бензонасос не отримує достатнього охолодження. Виходить, що Ви їдете “на суху” паливний насос починає перегріватися, захоплювати повітря і працювати в буквальному сенсі на знос. Особливо бути уважним коли бак порожній зі встановленим ГБО. Були випадки коли бензонасос просто розплавився.

Причина № 2.

Блокировка работы топливного фильтра. Когда мало в баке топлива, тем выше удельный вес осадка в бензине или дизеле – а, это значит, что на топливный фильтр идет большая нагрузка, и он перестает выполнять свои функции, и его приходится чаще менять.

Причина № 3.

Некоректна робота реостата. Їзда з практично порожнім баком може призвести до поломки реостата. Завдання реостата – виміряти рівень пального. Якщо він не справний, водій не зможе розрахувати на скільки йому вистачить пального, що знаходиться в баку.

Причина № 4.

Неякісний бензин. Найбільша проблема для бензинових і дизельних насосів – брудне паливо. Дія механічних домішок у паливі згубна для бензонасоса.

Паливний насос найважливіший з агрегатів у паливній системі автомобіля. Від “здоров’я” паливного насоса залежить правильна робота інших систем і навіть самого двигуна.

Як цього уникнути?

Своєчасно заправляти автомобіль. Не їздити до увімкнення кнопки попередження “мінімальної кількості палива”.

Заправлятися якісним бензином.